Tutkimus: Tässä asennossa nainen nauttii rakastelusta eniten

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tuore tutkimus on nyt selvittänyt asennot, joissa nainen voi saavuttaa kaikista helpoiten nautintoa yhdynnässä. Samalla on selvitetty myös asento, jossa laukeamisen saavuttaminen voi olla haastavampaa. Tutkimus toteutettiin ultraääniskannerin avulla klinikkaolosuhteissa siten, että tutkijat analysoivat intiimissä kanssakäymisessä olevan pariskunnan ruumiintoimintoja.

Tutkimuksessa pariskunta suoritti yhdynnän ilman apuvälineitä. Se kesti kymmenen minuuttia ja 32-vuotiaat osapuolet harrastivat yhdyntää lähetyssaarnaaja-asennossa, ratsastaen ja takaapäin.

– Takaapäin-asento tuotti vähiten suoraa klitoriskosketusta ja johti mitättömään veren virtauksen lisääntymiseen verrattuna kasvotusten tapahtuneisiin asentoihin, tutkimuksessa analysoitiin.

Tutkimuksen loppupäätelmän mukaan paras tapa naisen nautinnon huipun saavuttamiseen on lähetyssaarnaaja, jossa naisella on tyyny takamuksensa alla. Tutkimuksen mukaan kasvotusten tapahtuneet asennot stimuloivat naisen intiimialueen verenkiertoa todennäköisimmin.