Suomen tulli takavarikoi suuren huume-erän – tehtailtiin loma-asunnossa Itä-Uudellamaalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tulli tiedottaa tutkineensa amfetamiinin, ekstaasin sekä kokaiinin maahantuonti- ja levitysorganisaatiota. Tullin tutkinnassa on ollut useista törkeiksi luokitelluista huumausaine- ja ampuma-aserikoksista muodostuva kokonaisuus.

Tulli takavarikoi oraganisaation hallusta maaliskuussa 2022 yhteensä yli 46 kiloa amfetamiinia, amfetamiinin saoestamiseen käytettävää välneistöä, 60 grammaa kokaiinia, 784 grammaa marihuanaa ja luvattomia ampuma-aseita. Takavarikoitujen huumeiden arvo katukaupassa olisi ollut Tullin mukaan yhteensä yli 1,6 miljoonaa euroa.

– Osa amfetamiinista on tuotu Suomeen öljymäisessä muodossa ja siitä on saostettu amfetamiinia sitä varten vuokratussa loma-asunnossa Itä-Uudenmaan alueella. Esitutkintamme perusteella huumausaineet on tuotu Suomeen postiliikenteessä, tutkinnanjohtaja Tero Virtanen kertoo.

Organisaatiota johdettiin osittain ulkomaisten henkilöiden toimesta, ja tulli epäilee sen toimintaan osallistuneen yhteensä noin 10 henkilöä. Pääepäilty on Belgian kansalainen. Esitutkinnassa selvisi, että levitykseen päätyi yhteensä yli 10 kiloa amfetamiinia, 300 gramma kokaiinia ja 18 000 ekstaasitablettia.