Vesa-Matti Loiri on kuollut – rakastettu kansantaiteilija on poissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vesa-Matti Loiri on kuollut. Rakastetun kansantaiteilijan kuolemasta kertoo muun muassa Helsingin Sanomat. Loiri menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen tänään 10. elokuuta.

Vesa-Matti Loirin terveydentila on herättänyt huolta fanien keskuudessa kuluneen vuoden aikana. Äskettäin 77-vuotias suomalaistähti joutui sairaalahoitoon. Loiri oli aikaisemmin kertonut avoimesti diabeteksestään ja muista siihen liittyvistä sairauksista. Hän vietti viime aikoina hiljaiseloa julkisuudesta, mutta nähtiin vielä viime keväänä sosiaalisessa mediassa jaetuissa yhteiskuvissa Samuli Edelmannin ja Michael Monroen kanssa.

Monitaiturina tunnettu Vesa-Matti Loiri nousi julkisuuteen suomalaisella viihdekentällä jo 1960-luvulla. Hänet tunnettiin muun muassa Uuno Turhapuron roolista. Loiri niitti mainetta myös muusikkona ja laulajana, ja hän on julkaissut lukuisia eri lajityyppejä edustajia levyjä. Lienee perusteltua todeta, että hän oli aikakautemme suurin viihdetähti.