Ostitko Beanit-härkäpapuja? Palauta kauppaan, jos päiväykset ovat nämä

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Elintarvikeyhtiö Raisio vetää takaisin kaksi tuote-erää Beanit-härkäpapumurua. Takaisinveto johtuu tuotteesta löytyneestä listeriasta. Asiasta tiedottivat Raisio ja Ruokavirasto.

Takaisinveto koskee 250 gramman Beanit-härkäpapumuru umami -tuotetta, jonka viimeinen käyttöpäivä on 25.8.2022 ja 26.8.2022. Takaisinveto ei koska muita Beanit-makuja, pakkauskokoja tai viimeisiä käyttöpäiviä.

Raision mukaan yhtiö omavalvonnassa tuotteesta löytyi Listeria monocytogenes -bakteeria. Se on tullut tuotteeseen tietyltä yksittäiseltä pakkauslinjalta pakkaamisen yhteydessä, eikä se ole peräisin raaka-aineista. Listeria voi aiheuttaa lievän ripulin tai vakavimmillaan veremyrkytyksen ja aivokalvontulehduksen.

Raisio on ohjeistanut kauppoja ja tukkuja poistamaan tuote-erät myynnistä välittömästi. Tuotteen jo ostaneita neuvotaan ottamaan yhteyttä Raision kuluttajapalveluun.