Pac-Man -klassikkopelistä tehdään elokuva

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pac-Man on yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista videopeleistä. Vuonna 1980 ilmestynyt alkuperäinen Pac-Man -kolikkopeli oli kaikessa yksinkertaisuudessaan valtava maailmanlaajuinen menestys, joka mullisti koko peliteollisuuden. Monien suosikkipelien tavoin myös Pac-Manista suunnitellaan elokuvasovitusta.

Projektia työstävät peliyhtiö Bandai Namco Entertainment ja elokuvastudio Wayfarer Studios. Elokuva perustuu Sonic-elokuvan tuottaja Chuck Williamsin ideaan. The Hollywood Reporter -lehden mukaan kyseessä on näytelty elokuva animaation sijaan.

Aika näyttää, kuinka Pac-Man siirtyy valkokankaalle. Alkuperäisessä pelissä ei nimittäin juurikaan ole juonta, vaan pelaajan tehtävänä on ohjata Pac-Mania labyrintissä valkoisia pisteitä syöden ja haamuja väistellen. Pelien pohjalta on aikaisemmin tehty kaksi animaatiosarjaa.