Uhkaava tulipalo Porvoon vanhassakaupungissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porvoon historiallisessa vanhassakaupungissa syttyi keskiviikkoiltana 10. elokuuta tulipalo. Palo sai alkunsa Jokikadulla sijaitsevasta ravintolasta ja levisi nopeasti vanhan puurakennuksen välipohjassa. Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta noin kello 22:15.

Palon eteneminen onnistuttiin estämään yön tunteina. Pelastuslaitos kuitenkin arvioi sen sammutustus- ja raivaustöiden arvioitiin jatkuvan torstaiaamuun saakka. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta rakennus kärsi mittavista palo- ja vesivahingoista.

Pelastuslaitoksen palotutkinnan alustavan arvion mukaan palo lähti ravintolakiinteistön hormista. Suurimpia vahinkoja oli ravintola Meat Districtin, Ani’s Cafen sekä koti- ja keittiöliike Welmansin tiloissa. Sammutustöissä jouduttiin purkamaan muun muassa kattorakenteita.

Porvoon vanhakaupunki eli Vanha Porvoo on erityisesti 1700- ja 1800-luvun rakennuksista ja keskiaikaisesta asemakaavasta tunnettu alue. Historiallisesti merkittävä Vanha Porvoo on suosittu turistikohde, ja alueella toimii lukuisia yrityksiä, kuten putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita.