Junakaaoksen esitutkinta edistyy – poliisi ottanut kiinni kaksi epäiltyä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen ja Riihimäen välisellä rautatieosuudella syntyi viime viikolla junakaaos, kun katkenneet kaapelit aiheuttivat tuntikausia kestäneitä viivästyksiä junaliikenteessä. Kahden henkilön epäillään katkaisseen valokuitukaapelit varkaustarkoituksissa.

Poliisi on kertonut ottaneensa kiinni kaksi epäiltyä tekijää liittyen Lempäälässä tapahtuneeseen kaapelien katkaisuun. Epäiltyjen kiinniotto tapahtui Sisä-Suomen poliisin mukaan torstaina 11. elokuuta. Molempien epäillään syyllistyneen tekoon todennäköisin syin.

Yöaikaan iskeneiden tekijöiden tarkoituksena oli lmeisesti varastaa kuparia. He poistuivat paikalta pakettiautolla huomattuaan, ettei kaapeli sisällä sitä. Tekijöiden epäillään myös varastaneen myöhemmin omaisuutta Vesilahden ja Lempäälän rajalla.