Turistit kuvattiin surffaamassa Venetsian kanavassa – pormestari haukkui imbesilleiksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uiminen ja surffaaminen on kielletty Italian Venetsiassa sijaitsevassa Canal Grance -kanavassa. Kaksi turistia päätti hiljattain uhmata kieltoa, saaden teostaan kalliit sakkorangaistukset.

Turistit kuvattiin surffaamassa Canal Grandessa sähkömoottoreilla varustetuilla surffilaudoilla. Tilanteesta taltioitu video on sittemmin levinnyt viraalina verkossa. Surffaaminen on kielletty Unescon maailmanperintökohtaisiin kuuluvassa kanavassa, joka on paitsi suuri turistivetonaula, myös tärkeä liikenneväylä paikallisille.

Venetsian pormestari Luigi Brugnaro jakoi turisteista kuvatun videon sosiaalisessa mediassa kuvaillen heitä Venetsiaa loukkaaviksi imbesilleiksi. Poliisi paikansi myöhemmin surffaajat ja takavarikoi heidän lautansa. He saivat kukin teosta 1 500 euron sakkorangaistukset.