Kilimanjarolla on nyt internet – Afrikan korkein vuori houkuttelee vuosittain yli 35 000 turistia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Afrikan korkeimmalle vuorelle, eli Kilimanjarolle, on asennettu internetyhteys. Tansanian asentama yhteys palvelee etenkin vuorelle kapuavia kävijöitä. Yhteys voimistaa alueen matkailua ja houkuttelee todennäköisesti vuorelle enemmän myös sosiaalisen median vaikuttajia.

Vuoren huippu on 5.895 metrissä. Internet asennetaan korkeimpaan kohtaan asti, mutta se on tällä hetkellä noin 3.700 metrissä. Kyseessä ei ole ensimmäinen korkea vuori, jolla on internetyhteys. Vierailijat pääsevät surffailemaan netissä myös Mount Everestillä.

Kilimanjaron nettiyhteydestä vastaa Tanzania Telecommunications -operaattori. Vuorelle kipuaa vuosittain noin 35.000 ihmistä, joten uusi yhteyspalvelu on varmasti myös yksi suurimmista tekijöistä turvallisuuden parantamisessa, AFP uutisoi.