Maija Vilkkumaa nostalgisissa tunnelmissa – julkaisi lapsuuskuviaan 1970-luvulta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulaja-lauluntekijä Maija Vilkkumaa aloitti uransa jo 1990-luvulla Tarharyhmä-yhtyeessä. Nyt menestyksekkään ja näyttävän uran musiikin parissa tehnyt artisti on muistellut lapsuuttaan 70-luvulla. Hän jakoi Instagramissa sarjan vanhoja kuvia.

– On siitä mennyt vuosikymmeniä viisi, mä synnyin hämärässä kesken öljykriisin. En muista 70-luvusta juuri mitään, se on mielessäni välähdyksenomaisina kuvina, Vilkkumaa kertoo.

Artisti muistelee julkaisussaan muun muassa nesimmäistä väritelevisiota, Kekkosta, Noita Nokinenä -radiokuunnelmia, vinyylisoitinta ja omien nauhoitusten tekemisen mahdolllistanutta kasettimagnetofonia. Vilkkumaan mukaan jotkut asiat ovat pysyneet samanlaisina, vaikka esimerkiksi vuoristoradan jarrumiehet olivat 70-luvulla vielä lähes supersankarin asemassa, Stockmannilla työskenteli hissityttöjä ja elokuvateattereissa pyöri piirrettyjä.

Osa Vilkkumaan faneista erehtyi nostalgisen päivityksen ansiosta luulemaan tähden viettävän syntymäpäiväänsä. Vilkkumaa kiitteli onnitteluista mutta tarkensi, että hän täyttää 50 vuotta vasta 9. marraskuuta.