Japanilaiset haluavat matkustaa Suomeen – kolme seikkaa houkuttelee

Matkailu · Terhi Piiroinen

Japanilaiset matkustajat suosivat Suomea matkakohteena monesta eri syystä. Luonto ja etenkin talvinen Lappi on yksi suurimmista houkuttimista, mutta japanilaiset ovat myös kiinnostuneita suomalaisesta kaupunkikulttuurista, saunasta ja designista. Suomi on turvallinen ja puhdas.

– Japanin matkailualan liitto on valinnut Suomen yhdeksi pääkaukokohteeksi. Kiertomatkojen sijaan japanilaiset tulevat lähivuosina matkustamaan Suomeen pääkohteenaan. Japanilaiset, joilla on vahva motivaatio matkustaa ulkomaille, etsivät nyt nähtävyyksien lisäksi enemmän elämyksiä ja inspiroivaa toimintaa, Business Finland listaa.

Aikaisemmin Japanista suosittiin kiertomatkoja Eurooppaan, joiden yksi kohteista Suomi oli. Nyt matkanjärjestäjät haluavat matkatuotteita, jotka keskittyvät vain Suomeen. Kiertomatkakohteesta pääkohteeksi muuttuminen on erittäin positiivinen asia. Viipymän pidentyessä majoitusöiden määrä sekä matkailutulot matkailijaa kohden kasvavat.