Kaksivuotias kosti käärmeelle – puri sen hengiltä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on ollut ennen vanhaan niin sanottuja elättikäärmeitä, jotka ovat pitäneet jyrsijät poissa maatiloilta. Ihmisille vaarattomille rantakäärmeille annettiin hyvästä työstä palkkioksi lypsykarjan antimia. Käärme kuitenkin demonisoitiin kristinuskon saatua jalansijaa kansan keskuudessa.

Osa käärmeistä on oikeasti vaarallisia ja niitä tulee vältellä. Turkkilainen kaksivuotias tyttö oli leikkinyt kotipihalleen tulleella käärmeellä. Matelija ei pitänyt lapsen käsittelystä, vaan puri taaperoa. Tyttö ei jäänyt tilanteessa toimettomaksi.

Taapero puri käärmettä takaisin ja lopulta niin kovaa, että se kuoli. Lapsi piti käärmettä hampaidensa välissä siihen saakka, että tilanteen nähneet naapurit tulivat hänen luokseen ja ottivat sen pois. Tyttö toimitettiin ensiapuun ja jatkohoitoon lastensairaalaan. Käärme ei ollut myrkyllinen, Independent uutisoi.