Maratonjuoksussa yllätyskäänne – joku terästi juoksijoiden juomia rommilla

Ohhoh! Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikon pääkaupungissa Mexicossa järjestettiin viikonloppuna vuosittainen maratonjuoksu. Tänä vuonna tapahtumaa varjosti erikoinen välikohtaus. Joku vaikutti terästäneen juoksijoille tarjoiltuja juomia alkoholilla.

Viraalina levinneellä videolla päihtyneen kuuloinen mies kaataa kilpailijoiden juomamukeihin rommia. Juomien terästäminen tapahtui Marca-uutissivuston mukaan Polancon kaupunginosassa.

– Kaadan tämän hiton Matusalemin… Juoksijat tulevat olemaan aivan päissään. Tästä tulee kaikkien aikojen paras kilpailu, mies selittää videolla.

Tapaus herätti runsaasti kohua sosiaalisessa mediassa. Gatorade-urheilujuoman terästäminen alkoholilla olisi saattanut koitua jopa vaaralliseksi maratoniin osallistuville, sillä alkoholi voi aiheuttaa nestehukkaa. Meksikon urheiluinstituutti Indeporten mukaan poliisi on sittemmin aloittanut tapaukseen liittyvät tutkinnat ja tarkastelee esimerkiksi alueen valvontakameroiden videoita tekijän kiinni saamiseksi.