Pingviinillä todettiin jalkavika – sai ortopediset jalkineet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ortopedisistä kengistä ei ole apua ainoastaan ihmisille. Sellaiset teetettiin taannoin Yhdysvaltojen San Diego Zoo -eläintarhassa asuvalle pingviinille, joka kärsi jalkaongelmista.

Lucas-nimisellä nelivuotiaalla afrikanpingviinillä todettiin linnuilla yleinen krooninen jalkavamma. Eläintarhan tiedotteen mukaan se voi hoitamattomana johtaa hengenvaaralliseen tulehdukseen. Koska jalkaongelma on todennäköisesti pysyvä, haluttiin linnun arkeen löytää helpotusta.

Eläintarhan henkilökunta kääntyi eläinten erityistarpeisiin erikoistuneen Thera-Paw -järjestön puoleen. Thera-Paw loi Lucakselle mittatilaustyönä neopreenistä ja kumista valmistetut kengät, joiden ansiosta pingviinin jalkojen pohjiin ei muodostu painehaavaumia. Lopputulosta esitellään viraalina levinneellä videolla.