Vanhan lento-onnettomuuden syy selvisi viimein – krokotiili syyllinen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kongon demokraattisessa tasavallassa tapahtui elokuussa 2010 tuhoisa lento-onnettomuus. Filair-yhtiön Let L-410 -kone putosi alas pian nousun jälkeen Kinshasan läheisyydessä.

Onnettomuutta tutkineet viranomaiset epäilivät alun perin onnettomuuden johtuneen polttoaineen loppumisesta koneessa. Metro-lehden mukaan onnettomuuden aiheuttajaksi on kuitenkin paljastunut sittemmin yllättävämpi syy. Koneen putoamisen kerrotaan johtuneen lennolle putkikassissa salakuljetetusta krokotiilista.

Krokotiili pääsi vapaaksi kassista lennon aikana. Matkustajat säikähtivät matelijaa ja pakenivat sitä joukolla koneen yhdelle puolelle. Tämä puolestaan johti vaaralliseen muutokseen koneen painopisteessä.

Onnettomuudessa menehtyi koneen 18 matkustajaa ja kaksi lentäjää. Eloonjääneen matkustajan mukaan ihmiset siirtyivät paniikissa ohjaamoon paetakseen irti päässyttä krokotiiliä.