Black Lives Matter -pomoa epäillään 10 miljoonaa dollarin kavalluksesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessakin runsaasti mediahuomiota saanut ja poliisin luottamusta musertanut Black Lives Matter -kampanja on joutunut nyt epäsuotuisaan valoon kavallusvyyhdin paljastuttua. Tuomioistuimeen saapuneiden asiakirjojen mukaan Black Lives Matter -ryhmän johtajaa on syytetty yli 10 miljoonan Yhdysvaltain dollarin kavaltamisesta. Rahat ovat peräisin lahjoittajilta.

Kanne on nostettu johtaja Shalomyah Bowersia, Black Lives Matter Global Network Foundationia, Bowersin konsulttiyritystä ja muita nimeämättömiä henkilöitä vastaan. Black Lives Mattersin perustaja Patrisse Cullors palkkasi Bowersin vuonna 2020. Bowers on kiistänyt kaikki väitteet, jotka häntä vastaan ​​on nostettu oikeudenkäynnissä, ja sanoi lausunnossaan, että syytökset ovat vahingollisia, eriarvoistavia ja vääriä.

– Bowers jatkaa vilpillisesti rahojen keräämistä pahaa-aavistamattomilta lahjoittajilta pitäen itseään Blac Lives Matterin työtä tekevänä organisaationa ja täyttää varoilla omat taskunsa aatteen kustannuksella, kanteessa sanotaan CNN:n mukaan.

Black Lives Matter Global Network Foundation on tilannut puolueettoman tarkastuksen kirjanpitoonsa, eikä väärinkäytöksiä ole sen mukaan löytynyt.