EasyPark-sovellus hakkeroitiin – asiakkaiden tietoja vääriin käsiin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Suomessakin suosittu pysäköintisovellus EasyPark on joutunut tietomurron kohteeksi. Yritys ilmoitti asiasta tiedotteessaan. EasyParkin mukaan sisäisissä järjestelmissä havaittiin luvatonta toimintaa 29. elokuuta, ja asiasta aloitettiin toimenpiteet.

Tietomurtaja pääsi käsiksi joidenkin asiakkaiden perustietoihin. Näihin lukeuivat muun maussa nimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. EasyParkin mukaan ei ole kuitenkaan viitteitä siitä, että esimerkiksi asiakkaiden maksukorttitiedot olisivat vaarantuneet.

EasyParkin maajohtaja Aleksi Kolehmaien kertoi Ilta-Sanomille tietomurron koskeneen alle prosenttia suomalaisista asiakkaista. Uhrien tarkempaa määrää ei arvioitu liikesalaisuuteen vedoten. Easypark toimii yhteensä 25 maassa.

EasyPark on kertonut olevansa yhteydessä asiakkaisiin, joiden tietoja on tietomurrossa paljastunut. Yhtiö on pahoitellut tapahtunutta ja kertonut raportoineensa asiasta viranomaisille.