Tony Halmeesta tehtiin Viikinki-elokuva – trailerissa esimakua tulevasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ammattilaisnyrkkeilijänä, showpainijana ja myöhemmin kansanedustajana tunnetusta Tony ”Viikinki” Halmeesta on tehty dokumenttielokuva. Elokuvassa perehdytään, minkälaisen jäljen Halmen itsestään luoma vapaapainihahmo Viikinki jätti sekä kohu-urheilijaan itseensä että Suomen poliittiseen ilmapiiriin.

– Elokuvassa seurataan kuinka Tony Halme loi itsestään myyttisen Viikingin, jonka vangiksi hän lopulta jäi. Jatkuva lööppijulkisuus ja sen pakonomainen hakeminen olivat kuluttavaa.  Räväköillä puheillaan Halme antoi lähtölaukauksen Perussuomalaisten nousulle, elokuvan tiedotteessa kuvaillaan.

Gladiaattorit-sarjasta 1990-luvun alussa julkisuuteen tullut ja myöhemmin Perussuomalaisten kansanedustajan toiminut halme kuoli tammikuussa 2010. Lauri Anssi Moilasen ja Olli Vuokon ohjaamasta dokumenttielokuvasta saadaan esimakua sen tuoreessa trailerissa. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 27. syyskuuta 2022.