FBI:n arkistopaljastus: Arizonassa rakennettiin tosielämän Frankensteiniä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Seuraava artikkeli ei sovi herkille. Äskettäin julkisuuten tulleiden oikeusasiakirjojen mukaan FBI teki vuonna 2014 rynnäkön Yhdysvaltojen Arizonassa sijaitsevalle tutkimuslaitokselle. Laitos myi eteenpäin tieteellisiin tarkoituksiin lahjoitettujen ruumiiden osia. Lisäksi klinikalla oli tehty kokeita ja ruumiinosien yhdistelyä viihdemaailmasta tutun Frankensteinin hirviön tyyliin.

FBI-agentit löysivät seinälle ripustettuja ämpäreitä täynnä käsiä ja jalkoja sekä ihmisen jäänteitä. Poliisi löysi myös kylmiöstä miesten sukupuolielimiä ja miehen vartalon, johon oli ommeltu naisen pää. Vainajien perheenjäsenet nostivat kanteen keskuksen työntekijöitä vastaan, koska he olivat käyttäneet väärin ruumiinosia. Ruumiit oli lahjoitettu yksinomaan lääketieteellisiin tarkoituksiin. Klinikan omistaja Stephen Gore tuomittiin vankeusrangaistukseen.

– Huomasin vartalon, jonka pää oli poistettu ja korvattu pienemmällä päällä. Ne oli ommeltu yhteen Frankensteinin hirviö -elokuvan tavalla, entinen Phoenixin FBI:n apulaiserikoisagentti Mark Cwynar kertoi oikeudessa NBC:n mukaan.