Hukkumiskuolemia oli kesällä aikaisempaa vähemmän

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hukkumiskuolemia on ollut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitton (SUH) ennakkotietojen perusteella tänä kesänä viime vuotta vähemmän. Loppukesän lämpimät säät kuitenkin näkyivät elokuun tilastoissa.

Suomessa hukkui tammi-elokuun aikana yhteensä 71 ihmistä, joista kesäkuukausien aikana hukkui 53. Luku on 34 henkeä pienempi kuin kesällä 2021. Elokuussa hukkumisia oli kuitenkin ennakkotilastojen mukaan enemmän kuin viime vuonna.

– Harvinaisen lämmin elokuu ja lämpimät uimavedet sai ihmiset jatkamaan vesillä ja veden ääressä oleskelua myös lomakauden päätyttyä. Tämä saattaa olla yksi syy, miksi elokuussa hukkumisia oli ennakkotilastojemme mukaan paria viime vuotta enemmän. Kokonaisuudessaan tänä vuonna kesäkuukausina hukkumisia näyttää kuitenkin olleen edellisvuotta vähemmän, SUH:n koulutussuunnittelija Anne Hiltunen kertoo tiedotteessa.

Hiltunen kertoo toivovansa, että viestinnällä ja valistuksella on ollut osuutta hukkumisen vähenemiseen. Hän epäilee myös polttoaineen kallistumisen saattaneen hillitä veneilijöiden intoa liikkua vesillä.

– Toisaalta tänäkin kesänä useilta kohtalokkailta onnettomuuksilta on vältytty kanssaihmisten, vapaaehtoisten meripelastajien ja viranomaisten pelastustoimien ansiosta, Hiltunen muistuttaa.