Karjalainen: Afrikkalainen kissaeläin kuvattiin Pohjois-Karjalassa: ”Erittäin harvinainen”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pienikokoista gepardia muistuttava servaali on kaunis kissaeläin, joka elää tavallisesti Afrikassa savanneilla. Nyt Pohjois-Karjalassa asuvan Pasi Kinnusen riistakameraan on ikuistunut kyseinen eläin Hammaslahdessa.

Servaalit syövät tavallisesti jyrsijöitä, lintuja ja muita pieniä eläimiä, joten ihmiselle tai tuotantoeläimille siitä ei ole vaaraa. On mysteeri, kuinka servaali on ylipäätään päätynyt Pohjois-Karjalan luontoon. Servaali pystyy lisääntymään kotikissan kanssa. Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti vahvisti Ylelle riistakameran kuvasta, että kyseessä on servaali.

– Kyllä se servaalilta näyttää. Havainto on erittäin harvinainen, mutta ilmeisesti näitä on joskus tuotu Suomeen lemmikeiksi, Trontti sanoo.

Vielä ei ole tiedossa, mitä Joensuun seudulla seikkailevalle kissaeläimelle tapahtuu. Se tuskin selviää Suomen luonnossa talven yli. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Karjalainen.