Kasvomaskille keksittiin uutta käyttöä – papukaijan riippumattona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronan aikana ihmiset suojasivat itsensä kasvomaskilla. Nyt kasvomaskeja näkee eniten luonnossa lojumassa, kun kaikki eivät ole muistaneet heittää suojaa roskikseen. Joillakin maskeja pyörii taskuissa ja auton hanskalokeroissa.

Nyt kasvomaskille on keksitty uutta käyttöä, kun se on ripustettu taustapeiliin roikkumaan. Suloinen papukaija on saanut siitä itselleen henkilökohtaisen riippumaton. Papukaija näyttää ottavan rennosti, tosin tiedossa ei ole, onko asento kyseiselle linnulle kovinkaan ihanteellinen.

Papukaijat ovat vaativia lemmikkieläimiä, eikä niitä kannata ottaa hetken mielijohteesta. Ne tarvitsevat runsaasti hoitoa ja sitoutuneen omistajan. Toisinaan ne voi opettaa kulkemaan mukana myös ulkosalla, mikäli sääolosuhteet sen sallivat.