Googleen toivottu ominaisuus – helpottaa tietojen poistamista

Digi · Tim Isokivi

Hakukone Googleen on tulossa työkalu, jolla voi ehkäistä omien henkilökohtaisten tietojen päätymistä vääriin käsiin. Results about you, eli Sinua koskevat tulokset -työkalu helpottaa ei-toivottujen henkilökohtaisten tietojen poistamista hakutuloksista.

Työkaluun pääsee käsiksi alkuun Googlen Android-sovelluksessa oikean yläkulman profiilikuvan kautta. Jos Google-haun tuloksista löytyy esimerkiksi oma puhelinnumero tai osoite, voi hakukonetta pyytää poistamaan hakutuloksen. Google päättää lopulta, poistaako se hakutuloksen.

Uutta ominaisuutta pääsee 9to5Google-sivuston mukaan toistaiseksi käyttämään rajoitettu määrä Googlen yhdysvaltalaisia ja eurooppalaisia käyttäjiä. Ennen ominaisuuden laajempaa käyttöönottoa Googlea voi pyytää poistamaan henkilökohtaisia hakutuloksia palvelun ohjeet-osion kautta.