Ostitko näitä lisäravinteita apteekista? Palauta heti takaisin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Apteekeissa myytäviä lisäravinteita on vedetty pois myynnistä. Syynä on laktritsia sisältävien tuotteiden liian suuret määrät matriinia. Matriinia käytetään lääketeollisuuden lisäksi muun muassa torjunta-aineissa.

– Ruokavirasto on vastaanottanut neljältä eri markkinoijalta ilmoitukset tuotteiden takaisinvedosta samasta syystä. Näihin apteekeissa myynnissä olleisiin tuotteisiin on käytetty lakritsiuutejauhetta, jossa on sen valmistajan ilmoituksen mukaan lainsäädännössä määritellyn rajan ylittävä määrä matriinia. Matriinin enimmäismäärää säädellään kasvintorjunta-ainelainsäädännössä. Matriinin osalta ei ole olemassa EU-tasolla laadittua riskinarviota ja hyväksyntää, eikä sitä sisältävien elintarvikkeiden turvallisuudesta ole näin ollen varmuutta, Ruokavirasto tiedottaa.

Ruokavirasto välittää tiedon seuraavista takaisinvedoista:– Minisun Super Defence Sinkkiasetaatti Vadelma-Lakritsi, 30 tabl– Dentiplus lakritsi, 180 tabl– Musta Aurinko VAHVA 50 µg, 90 tabl– YA D-vitamiini Salmiakki 50 µg, 200 kpl purutabletti

Tarkemmat tiedot löydät Ruokaviraston sivuilta.