Autoilija rikkoi peruuttamisen maailmanennätyksen – tähän eivät muut pysty

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen autoharrastaja Scot Burner on erikoistunut peruuttamiseen. Hänellä on jopa oma Youtube-kanava, joka on pyhitetty kokonaan eri automallien peruutusominaisuuksien testaamiseen.

Nyt Scot Burner on onnistunut saamaan peruuttamisella haltuunsa maailmanennätyksen. Hän rikkoi peruuttamisen virallisen nopeusennätyksen ajamalla yhden mailin, eli noin 1,6 kilometrin matkan minuutin ja 15 sekunnin ajassa. Burner teki ennätyksen Chevrolet Corvettella Yhdysvaltojen Kentuckyssä sijaitsevalla NCM Motorsports Park -autoradalla kesäkuussa.

Mailin peruutuksen edellinen nopeusennätys on minuutti ja 37 sekuntia. Burner päätti yrittää rikkoa ennätyksen virallisesti huomattuaan tehneensä niin jo epävirallisesti. Hän kuitenkin valmistautui varsinaiseen ennätyssuoritukseen kahden vuoden ajan varmistaakseen, että hän noudatti Guinnessin ennätystenkirjan sääntöjä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.