Riistakamera kuvasi harvinaisen näyn – metsässä liikkui henkikarhuksi kutsuttu eläin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Michiganissa on hämmästelty harvinaista valkoista karhua. Harvoin nähty kermodeskarhu ikuistettiin valokuviin sen käveltyä riistakameran edessä osavaltion Yläniemimaana tunnetulla alueella.

Noin 45-kiloinen uroskarhu kuvattiin syyskuussa 2022. Michigan Live -lehden mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun valkoinen kermodeskarhu on todistetusti nähty osavaltiossa. Lajia tavataan pääsääntöisesti Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa.

Valkoista kermodeskarhua kutsutaan toisiaan myös henkikarhuksi. Useimmat kermodeskarhut ovat mustia, mutta luonnossa elää arviolta noin 100-500 valkoista yksilöä. Valkoinen kermodeskarhu on pyhä eläin Kanadan Great Bear Rainforestin alueella eläville alkuperäiskansoille.