Verohallinnolta tulee tänä syksynä monille yllättävä tekstiviesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verohallinto on varoittanut verokortin tulorajan uhkaavan ylittyä lähes miljoonalla suomalaisella. Jos tuloraja ylittyy, verotetaan joulukuun palkkaa korkeammalla veroprosentilla.

Verohallinnon arvion mukaan noin 965 000 suomalaisen verokortin tuloraja ylittyy, jos he saavat loppuvuodesta palkkatuloja samaa tahtia kuin tammi-elokuussa. Verohallinto kehottaakin tarkistamaan tulorajan ja tekemään tarvittaessa loppuvuodelle uuden verokortin. Verohallinto myös lähettää tekstiviestin asiakkaille, joiden tuloraja uhkaa ylittyä.

– Tekstiviesti on hyvä väline muistuttaa tulorajan tarkistamisesta. Vuonna 2021 tekstiviestin sai lähes 7 000 asiakasta, joista 49 prosenttia teki viestin saatuaan muutoksia verokorttiinsa, ylitarkastaja Päivi Ylitalo kertoo tiedotteessa.

– Kun muutokset verokortin tulorajaan tekee nyt, loppuvuoden tuloja verotetaan mahdollisesti korkeammalla prosentilla usean kuukauden aikana eikä muutos yksittäisen kuukauden tuloihin ole niin jyrkkä. Jos tuloraja on toisaalta ollut liian korkea, loppuvuodesta veroja tarvitsee maksaa vähemmän, Ylitalo toteaa.

Verohallinnon tekstiviestissä lähettäjänä näkyy Vero Skatt. Aidot verohallinnon viestit eivät sisällä linkkejä eikä niissä pyydetä asiakkailta tietoja.