Kuningas Charlesin kasvot punnan seteliin – historiallinen muutos ensi vuonna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Englannin keskuspankki on paljastanut, että kuningas Charles III:n kasvojen kuvat painetaan maan seteleihin ja kolikoihin ensi vuonna. Kuva paljastetaan vuoden loppuun mennessä. Uudet valuutat lasketaan liikkelle ensi vuoden aikana.

Englannin keskuspankki arvioi kuninkaan kuvalla varustettujen seteleiden ja kolikoiden ilmestyvän vuoden 2024 puolessa välissä. Uusia ja vanhoja rahoja liikkuu hetken ajan rinnakkain. Maassa pyritään minimoimaan muutoksen ympäristölliset ja taloudelliset vaikutukset.

– Ensimmäiset kolikot, joissa on Hänen Majesteettinsa kuningas Charles III:n kuva, lähtevät liikkeelle pankkien ja postien kysynnän mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että kuningas Charles III:n ja kuningatar Elisabet II:n kuvilla varustetut kolikot liikkuvat yhtä aikaa Isossa-Britanniassa vielä monta vuotta, kuninkaalliselta rahapajalta kerrotaan Aol:n mukaan.