Halpalentoyhtiö aloitti uuden yhteyden – Turusta suoraan Roomaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turusta on jatkossa mahdollista lentää suoraan Italian pääkaupunkiin. Unkarilainen halpalentoyhtiö Wizz Air on aloittanut uuden yhteyden Turun lentoasemalta Roomaan.

Uusi reitti avattiin 26. syyskuuta 2022. Suoria lentoja Turun ja Rooman välillä lennetään jatkossa kahdesti viikossa ympäri vuoden. Uutta yhteyttä kuvaillaan historialliseksi, sillä se on ensimmäinen suora reittilento Finavian verkostoasemilta Roomaan.

– Lentoyhteyden avautuminen Roomaan on monella tapaa merkityksellinen Turulle. Se avaa uusia matkailukohteita niin suomalaisille kuin italialaiselle sekä edesauttaa työntekijöiden liikkumista alueiden välillä. Toivomme korkeita täyttöasteita, sillä pidämme yhteydet jatkossakin hyvällä tasolla, Turun kaupungin elinvoimajohtaja Niko Kyynäräinen kertoo tiedotteessa.

Wizz Air lentää Turun lentoasemalta myös Puolan Gdanskiin ja Pohjois-Makedonian Skopjeen. Skopjen lennot ovat tauolla maaliskuun 2023 loppuun saakka. Gdanskiin operoidaan viidesti viikossa ja joulukuussa päivittäin.