Huima ennätys: Robotti juoksi sata metriä alle 25 sekunnissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologia kehittyessä maailmalla kehitellään koko ajan ketterämmin liikkuvia robotteja. Nyt Yhdysvaltojen Oregonin yliopistolla valmistettu robotti on rikkonut maailmanennätyksen juoksuradalla.

Yliopiston kehittämä ja Agility Roboticsin tuottama Cassie-robotti laitettiin juoksemaan sadan metrin matkan oppilaitoksen urheilukentällä. Se selvisi haasteesta 24,73 sekunnissa. Cassie rikkoi Guinnessin nopeimman sadan metrin matkan juosseen kaksijalkaisen robotin maailmanennätyksen.

Cassie käyttää koneoppimista avukseen kulkeakseen ketterämmin erilaisissa maastoissa ja olosuhteissa kahdella jalallaan. Strutsin jalkojen tavoin taittuvilla polvilla varustetulla robotilla ei ole lainkaan kameroita, joten se on käytännössä sokea. Tuoreen ennätyksen lisäksi robotti on muun muassa juossut viiden kilometrin matkan alle 53 minuutin ajassa vuonna 2021.