Kokoontumisajo vaaransi liikennettä Vantaalla – poliisi otti 17 ajokorttia hyllylle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan alueella järjestetyt kokoontumisajot työllistivät poliisia viikonloppuna. Alueella järjestettiin 23.-25. syyskuuta välisenä aikana peräti kolme erillistä kokoontumistapahtumaa. Ylikomisario Timo Leppälän mukaan perjantaina Vantaan Ruskearannalla järjestettiin 100-200 auton kokoontuminen.

Kuljettajat syyllistyivät häiritsevään ajoon ja vaaralliseen liikennekäyttäytymiseen. Samantyylinen kokoontuminen järjestettiin myös Tuusulassa, Hyrylän keskustassa. Kahden kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, ja heidät määrättiin ajokieltoon.

Toisessa tapauksista kuljettaja oli ajanut Tuusulanväylällä 154 kilometrin tuntivauhtia 100 km/h alueella. Toisessa kuljettaja kuljettaja vedätti 600 hevosvoiman nelivetoisella urheiluautolla nelipyöräluisia muuta liikennettä vaarantaen. Hyllylle päätyi viikonlopultayhteensä 17 ajokorttia. Poliisi myös takavarikoi yhdeltä kuljettajalta tutkanpaljastimen.