Aviciin kappaleiden oikeudet myytiin Abba-tähdelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Abba-yhtyeen jäsenenä tunnetun Björn Ulvaeuksen yritys Pophouse Entertainment on ostanut merkittävän osan edesmenneen Aviciin tuotannon oikeuksista. Pophouse omistaa nyt 75 prosenttia konemusiikkiartistin tuotannon tekijänoikeuksista, jotka ennen kuuluivat Aviciin perheelle.

Avicii, oikealta nimetään Tim Bergling, kuoli vuonna 2018 tehtyään itsemurhan. Muusikon vanhemmat Klas ja Anki Lidén ovat tähän asti hoitaneet hänen perikuntaansa ja Aviciin nimissä perustettua hyväntekeväisyysjärjestöä 25 prosenttia artistin musiikin oikeuksista säilyy heillä.

– Vaimollani ja minulla ei ole vanhetessa riittävästi energiaa ja tarvittavia taitoja pysytellä suoratoisto- ja digikehityksen edellä, mikä olisi tärkeää Timin kaltaisen ison ja kansainvälisen artistin tapauksessa. Näiden kauppojen myötä varmistamme myös Tim Bergling Foundation -säätiön pitkäaikaisen rahoituksen, Klas Bergling kertoi tiedotteessa.

Abban Björn Ulvaeus perusti Pophousen vuonna 2014. Ruotsin yleisradion SVT:n mukaan Aviciilla on nykyään Spotifyssä enemmän kuukausittaisia kuuntelijoita kuin esimerkiksi Beatlesilla, Madonnalla ja The Rolling Stonesilla.