Jalkapalloa pelattiin painottomassa tilassa – kaikkien aikojen korkein futisottelu

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuinka sujuu jalkapallon pelaaminen painottomassa tilassa? Tähän kysymykseen saatiin hiljattain vastaus Mastercard-yhtiön järjestämässä tempauksessa. Samalla rikottiin erikoinen maailmanennätys.

Portugalilainen jalkapallolegenda Luis Figo ja joukko muita lajin ammailaisia lennätettiin 6 166 metrin korkeuteen. Tavanomaisesta lennosta ei ollut kyse, vaan painottomuuslentoihin tarkoitettu kone oli varustettu jalkapallokentällä. Lennolla aikaansaatiin painottomia tiloja jyrkkien nousujen ja laskujen avulla.

Guinnessin ennätystenkirja vahvisti Mastercardin rikkoneen tempauksella maailmanennätyksen. Kyseessä oli nimittäin korkeimmalla pelattu jalkapallo-ottelu parabolisella lennolla. Taatusti epätavallisesta pelistä kuvattiin viraalina sittemmin levinnyt video.