Taas yksi somepalvelu ongelmissa – Snapchat kaatui

Digi · Tim Isokivi

Some- ja videochatpalvelu Snapchatin käyttäjät törmäsivät perjantaina yllättävään ongelmaan. Palvelussa ilmeni aamuyhdeksän aikoihin Suomen aikaa laajamittaisia häiriöitä. Snapchatin häiriöt olivat maailmanlaajuisia.

Niistä raportoitiin laajalti esimerkiksi verkkosivujen ja somepalveluiden ongelmia kartoittavalla Downdetector-sivustolla. Käyttäjien mukaan ongelmia ilmeni omien videoiden ja kuvien jakamisessa palveluun. Ongelma vaikutti korjaantuneen useimmilla käyttäjistä perjantaina puolenpäivän aikoihin, ja virheraporttien määrä Downdetectorissa kääntyi laskuun.

Snapchat ei kuitenkaan toistaiseksi ole kommentoinut maailmanlaajuisia häiriöitä sosiaalisen median tileillään. Snapchatilla oli vuoden 2022 toisella neljänneksellä noin 347 miljoonaa päivittäistä käyttäjää. Aikaisemmin syyskuussa myös palvelun suurimpiin kilpailijoihin kuuluva TikTok kärsi käyttökatkoksista.