Soundi: Slipknot-rumpali hehkuttaa suomalaista jääkiekkoilijaa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen osaaminen kerää aika ajoin suitsutusta maailmalla yllättävissäkin yhteyksissä. Nyt suositun yhdysvaltalaisen metalliyhtye Slipknotin rumpalista on paljastunut suomalaisen jääkiekon ystävä. Asia kävi ilmi Soundi-lehden haastattelussa.

Slipknotin nykyinen rumpali Jay Weinberg kertoi haastattelussa jääkiekon olleen lähellä sydäntään jo pienestä asti. Rumpali pelasi jääkiekkoa itsekin, toimien usein maalivahtina. Weinberg hehkutti Suomea todelliseksi lätkämaaksi ja ylisti erityisesti yhtä suomalaista NHL-pelaajaa.

– Nykyään asun Nashvillessä, ja meillä on oma NHL-joukkue Predators. Äskettäin eläköitynyt Predators-vahti Pekka Rinne on eräs kaikkien aikojen suosikkipelaajistani, ja voin ylpeänä kertoa, että hän on myös ystäväni, Weinberg paljasti Soundille.

Weinberg ei ole mielipiteensä kanssa yksin. Vuosina 2005-2021 Predatorsin riveissä pelanneella Rinteellä on maine yhtenä kaikkien aikojen parhaista suomalaisista maalivahdeista.

Jay Weinberg liittyi Slipknotiin vuonna 2014 sittemmin edesmenneen Joey Jordisonin tilalle. Hän on Bryce Springsteenin E Street Bandin rumpalin Max Weinbergin poika. Ennen Slipknotia rumpali soitti hetken aikaa Madball ja Against Me! -yhtyeissä.