Lahdessa hurja takaa-ajo – sitten piikkimatto pysäytti huumekuskin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Moottoripyöräpoliisi kohtasi Lahden ohitustietää ajoneuvon, joka ajoi itään päin huomattavaa ylinopeutta kello 22:30 aikoihin. Henkilöauton nopeudeksi mitattiin 115 km/h, kun alueella on kahdeksankympin rajoitus. Poliisipartion ajoneuvo lähti ylinopeutta ajaneen henkilöauton perään Valtatie 12:lle.

– Partio kytki pysäytysvalot ja hälytysäänet päälle, mutta auto jatkoi matkaansa kohti Nastolaa, välittämättä pysäytysvaloista. Auto kääntyi Villähteen liittymästä alas ja kohti Villähdettä, Hämeen poliisi kertoo.

Ajoneuvon nopeus oli Villähteen taajaman kohdalla noin 80 km/h, vaikka kyseisellä osuudella on neljänkympin nopeusrajoitus. Auto jatkoi matkaansa kohti Lahden keskustaa ja Levon hautausmaan kohdalla sen nopeus oli jo 104 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h.

– Tässä vaiheessa oli tehtävälle liittynyt muitakin partioita ja auton eteen saatiin asetettua piikkimatto Karistonkadun liittymän kohdilla. Auto ajoi piikkimattoon, mutta jatkoi vielä hetken aikaa matkaansa, ennen kuin sen renkaat tyhjenivät. Autosta kiinniotettiin noin 40-vuotias mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kaksi kertaa. Miehen hallusta löytyi myös huumausaineiden käyttövälineitä.