Saukot saivat ämpärin täynnä jäitä – ahtautuivat porukalla sekaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saukkoja tavattiin ennen lähes koko Euroopassa, kunnes sen metsästys sai kannan romahtamaan. Suojelutyö on kuitenkin tuottanut tulosta, ja saukkoja on nykyisin noin kaksinkertainen määrä 1980-lukuun verrattuna. Saukkoja pääsee näkemään myös eläintarhoissa.

Saukot ovat leikkisiä ja vekkuleita vesielämään sopeutuneita näätäeläimiä. Nyt nettiin on julkaistu video, jolla nähdään Oregonin eläintarhassa asusteleva saukkopesue. Alueella on ollut kuuma keli, joten eläintenhoitajat ovat vieneet saukoille ämpärillisen jäitä.

Saukot nauttivat kylmistä jääkuutioista sielunsa kyllyydestä. Ne kaikki yrittävät änkeä ämpäriin samaan aikaan. Yksi saukko mutustelee jääpalaa samaan aikaan kun lekottelee ämpärissä selällään. Suloisempaa otusta saa hakea.

Saukot voivat kasvaa jopa kymmenen kiloa painaviksi ja hännän kanssa metrin pituisiksi. Aikuiset saukot syövät päivittäin rilun kilon verran kalaa. Euraasian saukko on latinalaiselta nimeltään lutra lutra, mikä kuvastaa hauskasti lajille ominaista tapaa lutrata vedessä.