Mahtavia uutisia suomalaisille! Kahvinjuonti lisää elinvuosia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uusi tutkimus on paljastanut, että 2-3 kupillista kahvia päivittäin vähentää varhaisen kuoleman riskiä. Kahvinjuonti liittyy pienempään sydän- ja verisuonisairauksien riskiin. Tutkijoiden mukaan kahvin kohtuullinen käyttö on osa terveellisiä elintapoja.

Suomalaisille tämä ei liene ongelma, sillä olemme kahvin suurkuluttajia. Meillä juodaan vuosittain noin kymmenen kiloa kahvia per kansalainen. Tutkimuksen mukaan kahvin edut nousevat esiin, vaikka juoman nauttisi kofeiinittomana versiona tai pikakahvina. Kahvin etuja terveydelle analysoiva tutkimus kesti 12 vuotta.

– Tässä laajassa havainnollisessa tutkimuksessa myös pikakahvi ja kofeiiniton kahvi yhdistettiin sydän- ja verisuonitautien vähenemiseen sekä ennenaikaisen kuoleman riskin pienenemiseen, kertoo tutkimuksen tekijä, professori Peter Kistler Baker Heart and Diabetes Research Institutesta, Australiasta.