Muotitalo Balenciaga herätti hämmennystä – muotinäytös mudan keskellä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syys-lokakuun vaiheessa vietetyillä Pariisin muotiviikoilla on toditettu erikoisiakin hetkiä. Hämmennystä on aiheuttanut erityisesti espanjalaisen luksusmerkki Balenciagan muotinäytös, joka järjestettiin kirjaimellisesti mutaisissa tunnelmissa.

Balenciagan Parc des Exposition-konferenssikeskuksessa järjestetyn SS23-muotinäytöksen catwalkina toimi valtava mutakenttä. Näytöksissä yhtiön luomuksia esittelivät muun muassa Bella Hadid ja Kanye West, jotka nähtitin kulkemassa luksustuotteet yllään tumman liejun keskellä.

Indy100-sivuston mukaan Balenciagan luova johtaja Demna Gvasalia kuvaili erikoista miljöötä vertauskuvaksi totuuden kaivamiselle ja maanläheisyydelle. Tilaisuudesta kuvatut videot lähtivät leviämään nopeasti viraalina, keräten muotinäytöksen mutaista ilmettä hämmästelleitä reaktiota ja vitsailua.