Suomalaisjulkkikset juoksevat Islannin ääriolosuhteissa – uutuusreality televisioon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusi seikkailureality Äärimmäinen matka alkaa televisiossa 26. lokakuuta. Sarjassa seitsemän suomalaista julkisuuden henkilöä laitetaan selviytymään ja juoksemaan Islannin karuun erämaahan. Ohjelmaa esittetään Discovery+-palvelussa ja TV5-kanavalla.

Osallistujien tavoitteena on juosta viikossa 200 kilometrin matka erämaan halki. Matka voi päättyä kolmesta eri syystä: Osallistuja ei ehdi seuraavaan leiriin ennen auringonlaskua, terveydelliset syyt estävät jatkamisen tai kilpailija päättää luovuttaa itse.

Ohjelmassa ovat mukana näyttelijä Ilkka Forss, yrittäjä Lauri Hutunen, personal trainer Aki Manninen, kirjailija Paula Noronen, kuntovalmentaja ja näyttelijä Kerttu Rissanen, kirjailija Henriikka Rönkkönen sekä radiojuontaja Karoliina Tuominen. Kilpailijoiden tukena toimivat vuorikiipeilijä Lotta Hintsa ja lääkäri Heikki Karinen. Reittisuunnitttelusta ja turvallisuudesta vastaa kokenutt islanilaisseikkailija Siggi Bjarni Sveinsson.