Maailman vanhin koira menehtyi peräti 22 vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman vanhimman koiran kunniatittelin saanut Pebbles on menehtynyt. Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa omistajiensa kanssa asunut amerikankääpiökettuterrieri ehti saavuttaa jopa 22 vuoden iän.

Pebblesin kerrotaan nukkuneen pois kotonaan luonnollisista syistä. Guinnessin ennätystenkirja julisti Pebblesin maailman vanhimmaksi elossa olevaksi koiraksi toukokuussa. Lemmikki olisi täyttänyt 23 vuotta viiden kuukauden kuluttua.

Pebbles ehti elämänsä aikana synnyttää jopa 32 pentua edesmenneen kumppaninsa Rockyn kanssa. Toisinaan kärttyisän koiran kerrotaan myös nauttineen lämpimistä säistä, lämpimistä kylvyistä, hyvästä ruoasta ja country-musiikista. Vuonna 2012 se alkoi syömään koiranruokaa proteiinipitoisempaa kissanruokaa eläinlääkärin suosituksesta.

Guinnessin ennätystenkirja ei ole toistaiseksi nimennyt uutta maailman vanhinta elossa olevaa koiraa. Vanhimmaksi todistetusti koskaan elänyt koira oli 29 vuoden iän saavuttanut australianpaimenkoira Bluey, joka menehtyi vuonna 1939.