Tutkimus vahvisti: Kissat ja koirat voivat kärsiä masennuksesta

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uusi tutkimus osoittaa, että joka viides lemmikkieläin kärsii jonkinlaisista käyttäytymisongelmista. Yleisin on eroahdistus. Toinen suuri ongelma on lemmikkieläinten sairastama masennus.

Masennus on suuri ongelma kissoille ja koirille. Sen laukaisee yleensä suuret elämänmuutokset, kuten muutto tai muu levottomuus. Asiantuntijat sanovat kuitenkin, että eläinten alakuloi nen mieliala on yleensä väliaikaista ja se häviää, kun ne ovat tottuneet uusiin rutiineihinsa.

– Monille ihmisille saattaa olla shokki, että myös lemmikit voivat kärsiä mielenterveysongelmista, lemmikkieläinkauppa Yappyn perustaja John Smith sanoi Msn-sivuston mukaan.

Lemmikit parantavat tutkitusti omistajiensa mielenterveyttä. Siksi karvaisista kullanmuruista kannattaa pitää hyvää huolta. Ennen suurta elämänmuutosta kannattaa eläimiä totutella asiaan. Jos perheeseen on esimerkiksi tulossa vauva, voi eläimille soittaa etukäteen vauvan itkun ääniä tai esitellä uuden perheenjäsenen leluja ja muita tarvikkeita.