Sipoonkorpi yhä suosittu retkeilykohde – ei jäänyt vain korona-ajan ilmiöksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Sipoonkorven kävijämäärä nousi muiden kansallispuistojen tapaan koronan aikana vuonna 2020, ja on säilynyt koronaa edeltänyttä aikaa huomattavasti korkeammalla. Tänä vuonna Sipoonkorvessa oli heinäkuun loppuun mennessä vieraillut jo lähes 75.000 kävijää. Se on 44 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuonna 2019.

– Sipoonkorpi on noussut Nuuksion rinnalle pääkaupunkilaisten tuntemana ja rakastamana retkeilykohteena, kertoo Sipoonkorven puistomestari Juha Roisko.

Kysynnän kasvamisen myötä alueelle on rakennettu uusia reittejä, taukopaikkoja ja pysäköintialueita. Fiskträskin rantaan vastikään valmistuneen taukopaikan yhteyteen Sipoonkorpeen on rakennettu uusi laavu ja tulipaikka. Keravan vankilassa valmistettu ja vankityönä pystytetty laavu palvelee retkeilijöitä Fiskträskin kierroksen varrella aiemmin tänä vuonna valmistuneen keittokatoksen tuntumassa.

– Nyt, kun taukopaikkoja ja parkkipaikkoja on saatu rakennettua lisää, keskitymme ensi vuonna kunnostamaan olemassa olevia merkittyjä reittejä ja kehitämme kansallispuiston huoltoa, Roisko jatkaa.