Suomalainen muotisuunnittelija Jenny Hytönen voitti pääpakinnon Ranskassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalissuunnittelija Jenny Hytönen on saanut merkittävän kansainvälisen tunnustuksen. Hän voitti sekä pääpalkinnon että yleisöpalkinnon Ranskassa viikonloppuna järjestetyssä Hyères-muotitapahtumassa.

Hytönen palkittiin unisex-neulemallistostaan. Malliston luomuksissa yhdistyvät perinteisemmät neuleet ja BDSM-kulttuurin vaikutteet. Siihen kuului muun muassa Cyborg-niminen morsiushuntu, joka koostuu yli 25 000 Hytösen itse ompelemasta lasihelmestä ja kantajan sykkeen tahdissa loistavista led-valoista.

Hytönen palkittiin yhteensä 20 000 euron apurahoilla, jotka ovat peräisin tapahtumaa järjestävältä Première Visionilta ja muotitalo Chanelilta. Lisäksi hän saa Vogue-lehden mukaan mahdollisuuden luoda kapselimalliston ICICLE-brändin ja ranskalaisen Galeries Lafayette -tavaratalon korkealuokkaisista materiaaleista.

Kansainvälisesti arvostettu muotitapahtuma järjestettiin Ranskan Rivierain Hyèresissä 37. kertaa. Tuomaristoa johti Dieselin ja Y/Projectin luova johtaja Glenn Martens. Hytösen lisäksi muotikilpailun finaalissa olivat tänä vuonna mukana Pris Niinikoski, Juha Venhmaanperä ja Sini Saavala, joista jälkimmäinen voitti Matière-palkinnon.