Digikauden selviytymiskeinot: Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ystäväni sanoi kerran minulle, että jos haluan pilata päiväni, kannattaa mennä Twitteriin. Huomasin nopeasti, mitä hän tarkoitti. Tutkimusten mukaan netissä väitteleminen ei johda mihinkään, sillä osapuolten aikomuksena ei ole edes yrittää ymmärtää toistensa mielipiteitä. Netin sisältö saattaa olla keinotekoista tai jopa masentavaa. Silti vietämme aikaamme ruudun äärellä ja sosiaalisessa mediassa, joskus jopa työn takia useita tunteja päivässä.

Ari-Pekka Skarpin Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto -niminen teos korostaa, kuinka tärkeitä läsnäolon taidot ovat ja kuinka niitä voi kehittää arjen keskellä. Älylaitteiden ja sosiaalisen median vaatiessa jatkuvasti huomiota aidolla läsnäololla on entistä merkittävämpi osa kaikessa kanssakäymisessä. Nopeatempoinen maailma haastaa ihmisten sosiaalisia suhteita, keskittymiskykyä ja tiedonkäsittelyä – niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.

Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto ovat opeteltavissa olevia taitoja, jotka muodostavat vahvan perustan viisaalle toiminnalle. Skarp opastaa lukijaa kehittämään näitä elämäntaitoja selkeän harjoituspolun kautta. Lisäksi kirja sisältää runsaasti käytännön harjoituksia, jotka toimivat harjoitusvarastona vielä vuosien ajan.