Talviajan nopeusrajoitukset saapuvat – ensimmäisenä voimaan Lapissa

Autot · Tim Isokivi

Suomen maanteillä aletaan lokakuun loppupuolella siirtymään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin. Ensimmäisenä uudet rajoitukset astuva voimaan Lapissa torstaina 20. lokakuuta. Muu Suomi seuraa perästä seuraavalla viikolla. Talvikauden nopeusrajoitukset otetaan käyttöön useimpien ELY-keskusten alueilla keskiviikkona 26. lokakuutta.

Koko maassa ne ova voimassa perjantaihin 28. lokakuuta mennessä. Maanteillä rajoituksia lasketaan pääosin 80 kilometrin tuntinopeuteen, moottoriteillä 100 kilometrin tuntinopeuteen. Sadan kilometrin nopeusrajoitus saattaa jäädä voimaan esimerkiksi maanteillä, joissa ajosuunnat on erotettu kaiteilla.

Lisäksi vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä voidaan pitää korkeimmat rajoitukset voimassa marraskuun loppuun asti sää- ja keliolojen sen salliessa. Normaaleihin nopeusrajoituksiin palataan tavallisesti maalis-huhtikuun vaihteessa valon määrän lisääntyessä ja kelien parantuessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.