Vaatemerkit lopettivat yhteistyön Kanye Westin kanssa – syynä kommentit

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri Kanye West on ollu viime viikkoina tiuhaan tahtiin otsikoissa kyseenalaisissa merkeissä. Tähti on herättänyt kohua muun muassa Twitterissä julkaisemillaan juutalaisvastaisilla kommenteilla.

Muotitalo Balenciaga on sitemmin katkaissut siteensä Kanye Westin kanssa. Artistin kanssa aikaisemmin tiivistä yhteistyötä tehnyt Balenciaga ilmoitti, ettei yhtiöllä ei ole suunnitelmissa jatkaa yhteisiä projekteja hänen kanssaan.

Myös vaatemerkki Adidas on The Guardian -lehden mukaan ilmoitanut lopettaneensa yhteistyön Kanyen kanssa. Adidaksen mukaan se ei hyväksy antisemitismiä, ja tähden kommentien kerrotaan olleen yhtiön linjan vastaisia. Yhteistyö räppärin kanssa tuotti Adidakselle noin 1,7 miljardin dollarin edestä tuloja.

Myös Gap, JPMorgan ja Chase ovat katkaisseet välinsä Kanyen kanssa. Juutalaisvastaisten twiittien lisäksi räppäri kohahdutti taannoin muun muassa väittämällä poliisiväkivallan uhrina kuolleen George Floydin menehtyneen fentanyylin yliannostukseen. Floydin perhe ilmoitti sittemmin suunnittelevansa oikeustoimia Kanyeta vastaan.