Yö-yhtye tekee paluun – 40-vuotisjuhlakeikka Tampereen Nokia Arenalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu suomalaisyhtye Yö nousee esiintymislavalle Tampereella ensi keväänä. Yhtye juhlistaa Nokia Arenalla yli 40-vuotista uraansa perjantaina 24. maaliskuuta 2023. Lipunmyynti konserttiin alkaa maanantaina 31. lokakuuta.

Konserttissa lavalle nousee Yön viimeinen kokoonpano, johon kuuluvat Mikko Kangasjärvi, Ari Toikka, Jari Latomaa, Timo Mynttinen ja Jussi Turpeinen. Konsertin pääsolistti on Suvi Teräsniska, ja vierailevina laulajina toimivat Pauli Hanhiniemi, JP Leppävuoto, Jay Lewis sekä Herra Ylppö. Mukana on myös yhtyeessä vuosien varrella vaikuttaneita muusikoita.

Visuaalisesti näyttäväksi kuvaillussa esityksessä kuullaan hittejä Yön uran varrelta. Vuonna 1981 perustetun yhtyeen 40-vuotiskonsertti oli alun perin määrä järjesttää vuonna 2021. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat Yön laulaja Olli Lindholmin poismenon ja koronavuosien vuoksi.

– Tuntuu hyvältä ja etuoikeutetulta saada esittää meille rakasta musiikkia Yö-yleisölle laadukkaasti, mittavissa puitteissa ja parhaimpien mahdollisten solistien kanssa, yhtye kuvailee tiedotteessa.

Yön uransa aikana julkaisemaa 31 albumia on myyty lähes miljoona kappaletta. Hiteistään kuten Rakkaus on lumivalkoinen, Särkyvää ja Joutsenlaulu tunnettu yhtye on tehnyt uransa aikana yhteensä yli 3 000 esiintymistä.