F-Secure: 200 000 suomalaisen LinkedIn-käyttäjän tiedot vuotaneet

Digi · Tim Isokivi

Verkostoitumiseen ja työnhakuun tarkoitetusta LinkedIn-somepalvelusta on vuotanu yli 200 000 suomalaisen tietoja. Asiasta varoitti tietoturvayhtiö F-Secure. LinkedInin käyttäjien tietoja on levitetty hakkerien käyttämällä foorumilla.

F-Securen mukaan vuotaneet tiedot sisältävät muun muassa nimiä, puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita. Sen sijaan vuoto ei vaikuta sisältävän esimerkiksi käyttäjien yksityisiä salasanoja. Verkkorikolliset saattavat kuitenkin käyttää tietoja esimerkiksi identiteettivarkauksiin ja kohdennettuun tietojenkalasteluun.

LinkedIn on kiistänyt Cybernews-sivustolle joutuneensa varsinaisen tietomurron kohteeksi. Tiedot on yhtiön mukaan kerätty niin kutsutun tiedonharavoinnin avulla. Yhtiö huomauttaa LinkedInin käyttöehtojen kieltävän myös sen.