Prinssi Harryn kohukirja julkaistaan tammikuussa – siirtyi kuningattaren kuoleman vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuninkaallisista tehtävistä vuonna 2020 pois astunut prinssi Harry on kirjoittanut muistelmakirjan. Jo etukäteen kohua herättänyt kirja julkaistaan 10. tammikuuta 2023. Alun perin tälle vuodelle suunnieltu julkaisu siirtyi kuningatar Elisabetin kuoleman vuoksi.

Kirja on aiheuttanut harmaita hiuksia brittihovissa jo kauan ennen sen varsinaisen julkaisun jälkeen. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, kuinka avoimesti Harry ruotii muistelmissaan hovin käänteitä ja salaisuuksia. People-lehden mukaan prinssin kerrotaan tehneen muutoksia kirjaan kuningattaren kuoleman jälkeen.

Muistelmateoksen odotetaan kattavan Harryn elämän julkisuudessa vietetystä lapsuudesta sotilaspalvelukseen Afganisanissa ja lopulta hänen avioliittoonsa Meghan Marklen kanssa. Teoksen julkaisee Penguin Random House. Prinssi on kertonut lahjoittavansa kirjan tulot hyväntekeväisyyteen.